Ο Κυριάκος ασχολείται με το κόμμα! – Μυρίζουν εκλογές…


(του Σπύρου Γκουτζάνη)

Το ξεχασμένο Διαγραμματειακό της ΝΔ συγκαλεί το απόγευμα στα κομματικά γραφεία της Πειραιώς, ο πρωθυπουργός. Και το ερώτημα που επανέρχεται είναι αν εξετάζονται τελικά ως ενδεχόμενο οι εκλογές. Πρόκειται για το όργανο που αποτελείται από τους επικεφαλής των γραμματειών του κόμματος και είναι η πρώτη φορά που συνεδριάζει υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές του 2019.

Είναι γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ασχολείται και πολύ με τα κομματικά πράγματα, τα οποία έχει αφήσει στον Γιώργο Στεργίου. Όπως αναφέρουν μάλιστα στελέχη του κόμματος, επί της δικής του πρωθυπουργίας έχει μειωθεί μέχρις εξαφανίσεως η ενδοκομματική δραστηριότητα.

Γενικότερα οι αρχηγοί της ΝΔ θυμούνται τον κομματικό μηχανισμό όταν έχουν μπροστά τους εκλογές και θέλουν κόσμο για να τρέχει. Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός θα κάνει απολογισμό του κυβερνητικού έργου, ενώ θα επισημάνει ότι «δεν εφησυχάζουμε» και θα επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα.

Ορισμένοι το συνδέουν με τις κινήσεις που κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κυβερνητικό πεδίο: ενισχύσεις σε επιχειρήσεις του έχουν πληγεί, πρώτα της εστίασης και μετά του τουρισμού, δόσεις για τους υπερχρεωμένους, εξαγγελία έργων και εγκαίνια γερμανικών επιχειρήσεων (Fraport, Volkswagen), λεφτά σε κυβερνητικά μέσα, διευκολύνσεις σε επιχειρηματίες που είναι φίλοι και χρηματοδότες του κόμματος. Για να θέσουν το ερώτημα: Προετοιμάζεται για πρόωρες εκλογές;

Πηγή:slpress.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

"Γνωστή τηλεπερσόνα και μάνατζερ". Όχι ο Μητσοτάκης. Ο άλλος

Έκθεση - κόλαφος για την κυβέρνηση: Πώς χειραγωγείται η ενημέρωση!!