Σαν σήμερα το 2020, Μ. Πέμπτη η κυβέρνηση με 15 κρούσματα, 69 στις ΜΕΘ και 3 νεκρούς επέβαλε κλείσιμο των εκκλησιών!!


Πριν από ένα ακριβώς χρόνο σαν σήμερα 16 Απριλίου του 2020  Μεγάλη Πέμπτη στην καθημερινή ενημέρωση για τον covid-19 ανακοινώθηκαν  από τον καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα 15 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα, 69 άτομα στις ΜΕΘ και 3 νέοι θάνατοι!  
Αμέσως μετά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μεταξύ άλλων ανέφερε:  

"Καλησπέρα σας από την Πολιτική Προστασία. Διανύουμε την εβδομάδα των Αγίων Παθών. Μια Μεγάλη Εβδομάδα που δεν θυμίζει καθόλου αυτές των προηγούμενων χρόνων. Η πρωτόγνωρη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε έχει αλλάξει τα πάντα γύρω μας, έχει επηρεάσει τον τρόπο που βιώνουμε αυτές τις άγιες ημέρες.  Όλοι ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα διαφορετικά από άλλες χρονιές. Αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, δεν θα πάμε στην περιφορά του Επιταφίου, δεν θα ανάψουμε το καντηλάκι, ένα κερί στους αγαπημένους μας που έφυγαν, αφού τα κοιμητήρια θα είναι  κλειστά.

....Προκειμένου, όμως, να προασπίσουμε την προσπάθεια της συντριπτικής πλειοψηφίας και να διαφυλάξουμε το μέχρι σήμερα αποτέλεσμα, είμαστε υποχρεωμένοι να ανακοινώσουμε δυο επιπλέον μέτρα. Μέτρα που ουσιαστικά απαντούν στην πρόθεση και ανευθυνότητα του ενός στους δέκα πολίτες  που δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα της κατάστασης!! Ως εκ τούτου, από το Μεγάλο Σάββατο, 18 Απριλίου στις 9 το βράδυ, έως τη Δευτέρα του Πάσχα στις 12 τα μεσάνυχτα, δηλαδή, Δευτέρα προς Τρίτη, επεκτείνουμε σε όλη την χώρα το μέτρο του διπλασιασμού του προστίμου στα 300 ευρώ και αφαίρεση των πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση!

....Επίσης, θα ήθελα στο σημείο αυτό να θυμίσω ξανά, ότι οι λειτουργίες αυτές τις μέρες θα συνεχίσουν να γίνονται δίχως την παρουσία πιστών. Θα προσευχηθούμε στο σπίτι μας, όπως άλλωστε έχει συστήσει με μεγάλη ευθύνη ο Μακαριότητας Αρχιεπίσκοπος, αλλά και η Ιερά Σύνοδος."

Σήμερα, ένα χρόνο μετά και σε λιγότερο από δυο εβδομάδες πριν την φετινή Μεγάλη Πέμπτη συζητάνε οι "ειδικοί" και η κυβέρνηση με 800 και πλέον διασωληνωμένους και 100 νεκρούς σε καθημερινή βάση αν θα πρέπει να επιτραπεί ο εορτασμός  το Πάσχα σαν να μην συμβαίνει τίποτε!! Μήπως την άσκοπη περυσινή υπερβολή του γενικού κλεισίματος θα την διαδεχθεί φέτος μια νέα επικίνδυνη αυτή τη φορά υπερβολή; Πάντως  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ακόμη δεν βρήκε τη δύναμη να ζητήσει ένα μεγάλο συγνώμη στους Έλληνες πολίτες για το περυσινό Πασχαλιάτικο ολικό lockdown και με την ακόμα πιο άθλια απόφαση  στο να μην χτυπήσουν ακόμα και οι καμπάνες της Ανάστασης του Κυρίου!! 

                                                                                                

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

"Γνωστή τηλεπερσόνα και μάνατζερ". Όχι ο Μητσοτάκης. Ο άλλος

Ο Κυριάκος ασχολείται με το κόμμα! – Μυρίζουν εκλογές…

Έκθεση - κόλαφος για την κυβέρνηση: Πώς χειραγωγείται η ενημέρωση!!